CHOVANECSPORT.cz

Matěj Vydra zaznamenal hattrick! Derby vyhrálo 3:0

Střelecky nejlepší zápas v dresu Derby County odehrál v sobotu na hřišti Middlesbrough Matěj Vydra.Díky jeho třem gólů vyhráli ,,Rams“ 3:0 a v tabulce se posunuli na šestou pozici.

První chvíle českého útočníka přišla v 13. minutě, kdy pohotově využil chyby domácího gólmana Randolpha. Krátce po přestávce proměnil pokutový kop a hattrick zkompletoval v 63. minutě.

Pro Matěje to je druhý třígólový zápis během působení v Anglii. Poprvé se mu to podařilo v dresu Reading v utkání FA Cupu proti Huddersfieldu. Nyní to premiérově dokázal v nejvyšší soutěži a na kontě má už jedenáct přesných zásahů! Navíc jeden v Ligovém poháru. Matěj se v tabulce střelců drží na druhém místě, na vedoucího Clarka z Sheffieldu United ztrácí dvě trefy.

Po důležitém a cenném vítězství jej zahrnul chválou i trenér Gary Rowett. „Je to úžasný hráč, nejlepší na pozici ,desítky‘ v této soutěži. Nejdůležitější je najít mu místo, na které cítí, že mu věříme. Potřebuje cítit naši důvěru,“ prohlásil.

Derby je momentálně na šesté pozici se zápasem k dobru a v případě výhry by se mohlo posunout až na čtvrtou. Už v úterý hostí „Rams“ v rámci 20. kola Ipswich.