CHOVANECSPORT.cz

Matěj Vydra: Doufám, že dělám fanouškům radost!

Plnil titulky novin, byl zařazen do sestavy kola a slyšel komplimenty ze všech stran.To vše způsobil hattrick, kterým Matěj Vydra zařídil v sobotu výhru jeho Derby na hřišti Middlesbrough 3:0.

Nejprve se trefil v 13. minutě, poté na startu druhé půle proměnil penaltu a hattrick zkompletoval po chybě domácího brankáře. Už teď, po čtrnácti odehraných zápasech, má na kontě 11 ligových zásahů, to je dvakrát víc než za celou minulou sezonu.

Jeho aktuální série vyvolává velký ohlas mezi fanoušky Derby, což jej těší. „Přišel jsem loni v létě s nějakým očekáváním, ale ta se moc nenaplnila. Doufám, že jim teď dělám radost. A budu v tom pokračovat. Je těžké všechny uspokojit, ale chci hlavně, aby góly pomáhaly týmu k bodům,“ uvedl Matěj.

Když hledá příčiny aktuální formy, vrací se do léta. „Začal bych už dobrou předsezonní přípravou v USA, na které jsem tam pracoval s Markem Všetíčkem, Radkem Štěpánkem a Pavlem Nedvědem, který mi dal také pár rad,“ vypráví.

Druhým, ještě důležitějším faktorem je důvěra ze strany trenéra Garyho Rowetta. „Začal mě stavět na pozici podhrota, kterou mám nejraději a svědčí mi. Kouč mi věří a týmu říká, co potřebuju, aby mi vytvořili prostor a hráli to na mě. Chci brát na sebe i větší zodpovědnost. Zatím nám to funguje,“libuje se.

Trenér Rowett jej označil za nejlepšího hráče na pozici ,desítky‘ v Championship. Proč Matějovi tak vyhovuje? „Mám rád prostor mezi obránci a zálohou. Když do něj dostanu balon, můžu se rychle otočit nebo si někým narazit a obejít protihráče. Pak se přede mnou otevře celý prostor. Já nedokážu hrát zády k brance, abych bojoval se stokilovými obránci. Vyhledávám prostor a místo, kde si můžu narazit. Přesně to bylo vidět v sobotu u našeho prvního gólu, kdy jsem si to dal s Weimannem a ocitl se sám ve vápně.“

Jak už jsme psali v minulém týdnu, Matěj má sezonu rozjetou na překonání magické dvacetigólové hranice. A její zdolání jej opět láká, protože by z toho také těžil i klub. „Samozřejmě bych se k té hranici chtěl přiblížil nebo ji překonat. Vždycky jdu do sezony, že chci dávat góly, ale hlavně s cílem pomoct týmu. Pochopitelně jsem rád, když vidím, že mi góly přibývají a že z toho profituje i mužstvo. Zatím nám to klape, tak uvidíme, kde se to zastaví.“

Derby je po víkendu šesté a už v úterý nastoupí proti Ipswichi.