CHOVANECSPORT.cz

Josef Hušbauer zářil, zařídil Slavii výhru na hřišti Maccabi

Dvěma přesnými zásahy přiblížil Josef Hušbauer pražskou Slavii k postupu ze základní skupiny Evropské ligy. ,,Červenobílí,, vyhráli na půdě Maccabi Tel Aviv 2:0. Především úvodní trefa byla výstavní.

Běžela první minuta nastaveného času, když se Pepa napřáhl zhruba z třiadvaceti metrů a jeho dělová rána skončila v horním rohu branky.

„Nebudu říkat, že jsem to chtěl trefit takhle dokonale, ale chtěl jsem trefit bránu, dát to k tyči. A to se mi povedlo. Jsem rád, že jsem to konečně protrhl a dal taky nějaký gól z dálky,“ těšilo úspěšného střelce.

Druhou trefu přidal po přestávce, opět zpoza vápna, tentokrát přízemní střelou. „Věděli jsme, že terén je mokrý. Ty balony docela létají, když se to dobře trefí. Tak jsme to zkoušeli z větší vzdálenosti.“

Reprezentační záložník se odvděčil trenéru Jaroslavu Šilhavému, který jej v tomto ročníku Evropské ligy zařadil do základu poprvé. „Určitě jsem se těšil, dá se říct, že jsem si to i užíval. Byl jsem rád, že jsem dostal možnost se ukázat i v Evropě,“ povídal po utkání novinářům s tím, že mu poháry chyběly. „Je to trošku jiné. Je to jak víc sledované, tak i z hlediska kvality i na vyšší úrovni. Takže za mě dobré.“

Slavia se po čtvrteční výhře a prohře Astany s Villarrealemvýrazně přiblížila postupu do jarní fáze. V posledním utkání skupiny se utká právě s kazašským celkem a stačí jí neprohrát. „Dá se říct, že jsme blízko. Doma jsme silní, takže si myslím, že bychom určitě měli postoupit. To je náš cíl,“ doplnil.