CHOVANECSPORT.cz

Matěj Vydra znovu pálil. A útočí na vlastní rekord

Výbornou formu potvrzuje Matěj Vydra.V utkání 18.kole Championship vstřelil vítěznou trefu svého týmu a Derby se po výhře nad QPR (2:0) dostalo do první šestky zajišt’ující místo v play off.

Matěj si v nastaveném čase první půle naběhl na centr Andrease Weimanna a přesným zakončením otevřel skóre. Připsal si už svůj osmý zásah v tomto ligovém ročníku (plus jeden v Ligovém poháru) a je jednoznačně nejlepším střelcem svého klubu. Navíc se pohybuje vysoko i v tabulce kanonýrů celé soutěže. Jen sedm hráčů si zatím připsalo víc branek.

Hodně zajímavý je fakt, že Matěj je na tom momentálně střelecky lépe než během dvou sezon ve Watfordu, a útočí tak na vlastní rekord. Svého maxima zatím dosáhl v ročníku 2012/2013, v němž se trefil dvacetkrát. O dva roky později přispěl k postupu „Hornets“ šestnácti přesnými zásahy.

Ovšem pozor, v té první si připsal osmý gól teprve 1. prosince, v sezoně 2014/2015 dokonce až 24. ledna. I proto vypadá Matějův útok na magickou dvacetigólovou hranici velmi nadějně.

Góly bývalého útočníka Baník navíc pomáhají Derby v cestě vzhůru tabulkou. „Rams“ momentálně patří šestá příčka.