CHOVANECSPORT.cz

Matěj Vydra otevřel střelecký účet, zajistil Derby vítězství

Rychle se uzdravil a hned pomohl Derby k první výhře v sezoně (1:0). Matěj Vydra patřil v duelu proti Prestonu k nejlepším hráčům na hřišti a výkon korunoval proměněnou penaltou.

Český útočník musel v sobotu vinou zranění usednout jen na tribunu, ale už v úterý se objevil v základu a jeho výkon musel trenéra Garyho Rowetta potěšit, protože nechyběl u většiny nebezpečných akcí domácích. V 58. minutě pak proměnil pokutový kop. Z Matěje bylo znát, jak moc chce vstřelit branku, i proto si vzal míč, ačkoliv nebyl určen jako první penaltový exekutor. „Měl ji zahrávat David Nugent, ale Vyds si vzal míč. Byl to opravdu klíčový okamžik i směrem k jeho sebevědomí. Kdyby to gólman chytil, nevím, jak rychle by se z toho (Matěj) oklepal,“ prohlásil kouč, který zároveň vyzdvihl Matějův přínos pro tým. „Jsem za něj rád, že mu to vyšlo. Vidíte, co přesně dokáže týmu dát, proti Prestonu jsme vypadali mnohem nebezpečněji,“ porovnal Rowett úterní výkon s tím sobotním, kdy „Rams“ podlehli Wolverhamptonu 0:2.

Matěj si každopádně připsal svůj první gól v sezoně a celkově už 45. v Championship. Nejvíce jich nastřílel v barvách Watfordu, za který se trefil šestatřicetkrát. Další tři přidal během hostování v Readingu a v Derby má na kontě šest zásahů.

V dalším kole se jeho tým představí na hřišti Boltonu.