CHOVANECSPORT.cz

LEGIONÁŘI: „Angličané“ mají za sebou nabité svátky. Se střídavými úspěchy

Zatímco Vladimír Darida si mohl během vánočních svátků odpočinout, Jakub Brabec si poprvé vyzkoušel, jaké to je hrát pár dní po Štědrém dni. Naopak legionáři v Anglii už moc dobře věděli, co je čeká. Pořádně nabitý program – tři zápasy během osmi dnů. Jenže jejich týmům se nedařilo úplně podle představ.

Matěj Vydra

Derby-Birmingham 1:0, odehrál 14 minut

Derby-Wigan 0:0, odehrál 18 minut

Norwich-Derby 3:0, odehrál celý zápas

Po dvou vánočních zápasech, kdy začínal na lavičce, se v posledním kole dostal do základu. V úvodní půli zahrával přímý kop z dobré pozice, ale míč letěl vedle pravé tyče. Celkově zápas Derby nevyšel a utrpělo první prohru od 22. října. V kombinaci s předchozí překvapivou domácí remízou proti Wiganu to znamená, že „Rams“ momentálně patří 7. příčka, o dva body za šestou, která zajišťuje účast v play off. Bohužel, Matěj čeká na střelecký zápis od 1. října.

Daniel Pudil

Newcastle-Sheffield Wednesday 0:1, odehrál celý zápas

Preston North End-Sheffield Wednesday 1:1, odehrál celý zápas

Sheffield Wednesday-Wolverhampton 0:0, nenastoupil

Ani Sheffield – stejně jako Derby – neprožil příliš povedené vánoční svátky. Přitom vše začalo skvělým způsobem, když vyhrál na půdě favorizovaného Newcastlu. Remíza na Prestonu není ostudou (Daniel obdržel známku 6), ovšem už bez českého reprezentanta „Owls“ pouze remizovaly s Wolwes. I tak se udržely v první šestce.

Jakub Brabec

Racing Genk-AA Gent 2:0, odehrál celý zápas

Jakub potvrdil svůj návrat do základu a v utkání hraném tři dny po Štědrém dnu přispěl k výhře a udržení čistého konta, teprve pátém v sezoně. I tak zůstává Genk s šestibodovým odstupem na umístění v první šestce bojující o titul. Belgická liga se po zimní přestávce opět rozběhne 21. ledna.

Vladimír Darida

Německá bundesliga má od 22. prosince do 27. ledna zimní přestávku. Důležité je, že se Herthě podařilo před svátky porazit Darmstadt a poskočit na třetí místo, které zajišťuje přímou účast v Lize mistrů. Vladimír zakončil svou podzimní bilanci na osmi zápasech s jedním vstřeleným gólem. O větší počet startů jej připravila dvouměsíční pauza zaviněná zraněním.