CHOVANECSPORT.cz

Kamarádi jdou proti sobě. Matěj Vydra vyzve Daniela Pudila

Zažili spolu úspěšné časy ve Watfordu a za více než dvě společné sezony se z nich stali kamarádi. Jenže tuto sobotu nastoupí proti sobě. Matěj Vydra a jeho Derby County hostí v 15. kole anglické Championship Sheffield Wednesday, v jehož základní sestavě pravidelně hraje Daniel Pudil.

Ovšem nebude to poprvé, kdy vyrukovali jeden proti druhému. Premiérově se tak stalo letos v lednu. Matěj Vydra ještě tehdy hostoval v Readingu a na Madejski Stadium přijely „Sovy“. Když dostali oba čeští legionáři otázku, co si z onoho zápasu pamatují, vypíchli stejný moment. „Matěj nedal penaltu,“ neváhal Daniel Pudil. „Trefil jsem tyč,“ doplnil jej na dálku čtyřiadvacetiletý forvard.

Zápas skončil nerozhodně 1:1, když v první půli na hřišti vládli hosté ze Sheffieldu, ve druhém se pak domácí zlepšili, navzdory zmíněné neproměněné penaltě. „Nicméně se tím momentem asi probudili, začali si víc věřit, zatlačili nás a zaslouženě vyrovnali,“ rekapituluje Daniel Pudil.

Jeho český parťák by ovšem stejný výsledek v sobotu nebral. Ani se není čemu divit. Derby vstoupilo do sezony mizerně a zůstává za očekáváním. Patří mu až 21. místo, jen dva body nad sestupovými pozicemi. A se sedmi vstřelenými góly má nejslabší útok v soutěži. V klubu prý ovšem nepanuje výrazně pochmurná nálada. „Nikdo si to tady nepřipouští, atmosféra je možná až moc odlehčená, což může souviset s nedávným příchodem nového trenéra (Steva McClarena). Už ho tady měli a byli v tabulce nahoře, tak věří, že to dokážeme zopakovat,“ uvedl v rozhovoru Matěj. Naopak Sheffield šel po pomalejším vstupu nahoru a momentálně mu patří 5. místo.

I když se oba nacházejí v odlišných situacích, jedno je jisté. Na vzájemné setkání se těší. Během let strávených ve Watfordu se z nich stali dobří kamarádi. „Předtím jsme se neznali, ale padli jsme si do noty. Ty dva společné roky byly velmi dobré, Dan mi na začátku strašně moc pomohl, já jsem neuměl anglicky, on mi vyřizoval různé věci a za to mu děkuji,“ nechal se slyšet mladší z dvojice.

I Daniel vzpomíná na společné roky (2012/2013, 2014/2015) velmi rád. „Byli a jsme velcí kamarádi. Matěj u nás nejprve bydlel, potom se přesunul do bytu pod námi, takže jsme za jeden den trávili společně asi dvacet hodin,“ uvedl s mírnou nadsázkou.
Na bývalého spoluhráče se těší, i když moc přímých soubojů asi absolvovat nebudou. „On je většinou na hrotu, tolik ho asi nepotkám.“

Matěj naopak věří, že při rohových kopech, pokud na to bude chvilička, může dojít ke krátkému slovnímu pošťuchování. „Uvidíme, jaké to bude v sobotu. Nějaké hecování asi proběhne, ale oba víme, že jeden zápas ligu nerozhodne, pořád je před námi spousta kol,“ uzavírá Daniel Pudil.

Zápas se hraje v iPro Stadium (Pride Park) v sobotu 29. října od 16 hodin středoevropského času.