CHOVANECSPORT.cz

Trávník Leicesteru mě ohromil, říká talent Slavie o zážitku z Anglie

Nevšední zážitek má za sebou Denis Višinský. Minulý týden absolvoval mladý záložník se Slavií Praha unikátní výjezd za postupem do osmifinále Evropské ligy. S pražským týmem totiž cestoval do anglického Leicesteru. „Je to zážitek na celý život, moc jsem si to užil,“ říká Denis.

Na první ligové minuty sedmnáctiletý záložník teprve trpělivě čeká, hraje převážně za slávistický B-tým, ale životní zážitek se Slavií už má sebou. Minulý týden byl Denis Višinský u toho, když svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského vyhráli na půdě Leicesteru 2:0 a zařídili si postup do další fáze.

  „Byl jsem moc šťastný, že jsem do Anglie mohl letět. Moc jsem si to užil. A to i přesto, že jsme nemohli ani do města, protože jsme byli uzavřeni v karanténě. Mohli jsme jen na stadion a zpátky na hotel. I tak mě ale stadion z Premier League hned ohromil. Trávník mají opravdu fantastický,“ vyjmenovává Denis svoje zážitky.

Úlovek od Vardyho a spol. však nezískal. „Hráči Leicesteru dresy moc dávat nechtěli, takže jsem si žádný suvenýr nepřivezl,“ přiznává menší zklamání.

 

  Už brzy si však může spravit chuť. Slavia v osmifinále vyzve skotské Rangers, které trénuje legendární Steven Gerrard! „Moc rád bych ho viděl naživo,“ přeje si Denis.

 

Dočká se odchovanec mělnického fotbalu dalšího skvělého výletu?