CHOVANECSPORT.cz

Vydra opět pálil. Šestým gólem v reprezentaci rozhodl o výhře v Izraeli

Na Kypru to nevyšlo, na Blízkém východě už ano. Útočník Matěj Vydra napodruhé využil naskytnuté příležitosti v základní sestavě české reprezentace a vstřelil vítězný gól v utkání Ligy národů proti Izraeli. „Na Kypru jsem situace řešil špatně, teď už jsem se naštěstí trefil,“ těšilo Matěje.

 

Osmadvacetiletý rodák z Chotěboře naskočil opět v základní sestavě národního týmu. Nutno i vinou zásahu nemoci COVID-19, která sklátila českou výpravu už na Kypru. V utkání proti Izraeli však zdraví hráči ukázali velké odhodlání.

Stejně se dá popsat i Matějova branka ze 48. minuty, která duel Ligy národů rozhodla. Útočník Burnley si šikovně zpracoval přihrávku od Lukáše Masopusta, utekl obráncům a překonal domácího brankáře.

Češi si tak po vítězství v přátelském duelu na Kypru připsali triumf i ve skupině Ligy národů, kde mají bilanci 2-0-1.

Na Kypru jsem všechny situace z pozice útočníka řešil špatně a ani jsem nevystřelil. V Izraeli to však vyšlo a zvítězili jsme,“ těšilo Matěje po zápase.

Výsledek zápasu však nebyl jednoznačný. Izraelský výběr Čechy dokázal pozlobit. „První třicet minut jsme byli lepším týmem, poté ale soupeř převzal otěže. Musíme si přiznat, že druhý poločas jsme tahali za kratší konec, i když jsme dali druhý gól. V závěru jsme navíc měli štěstí, že Tomáš Vaclík vytáhl střelu na tyč,“ dodal Vydra.

Na začátku sezony má soutěžní bilanci napříč mezinárodními a klubovými soutěžemi osm zápasů a tři vstřelené branky.