CHOVANECSPORT.cz

Darida o divočině s Düsseldorfem: V kabině bylo živo. I já si vzal slovo

Zápas blbec. Jinak si snad průběh pátečního utkání Herthy Berlín ve 24. kole bundesligy proti Düsseldorfu nelze vysvětlit. Už po prvním poločase prohrávali hosté s Vladimírem Daridou v základní sestavě, 0:3. Nakonec se však berlínský celek vzepřel a uhrál důležitou plichtu 3:3. „Semkli jsme se a zápas vyrovnali. Snad proti Brémám uděláme tři body a dostaneme se do klidnějších míst v tabulce,“ doufá český reprezentant.

Sotva se na hřišti mužstvo z hlavní města rozkoukalo, už lovilo míče z vlastní branky. Domácí Düsseldorf, namočený do boje o záchranu, vletěl na Daridu a spol. ve velkém stylu. „První poločas byl hodně špatný, po deseti minutách jsme prohrávali 0:2. Z prvních dvou střel jsme dostali góly. Stejně jako s Kolínem jsme propadli v obraně,“ hodnotí utkání český záložník. 

Hodně to ovlivnilo utkání, i naši psychiku. Chvilku jsme se s tím vyrovnávali. I tak jsme si ale dokázali vypracovat dvě velké šance. A Krzysztof Piatek mohl dát dva góly, byly jsme nebezpeční i ze standardek. Jenže místo toho nás Düsseldorf potrestal na konci poločasu a vstřelil třetí branku.“

V kabině Herthy následovala bouřka. „Měli jsme si co vyříkávat. Bylo to hodně živé. Řekli jsme si, co musíme změnit. I já si vzal slovo a řekl něco o taktice do druhého poločasu. Šli jsme nahoru, do presinku a do rizika. Udělaly se dvě střídání na krajích a myslím si, že nám to pomohlo,“ říká Darida.

Právě on byl u první branky Herthy, která započala velké vyrovnání. „Dobíhal jsem balon u brankové čary, dával ho před bránu a jejich hráč si vstřelil vlastňáka. Chvilku na to, jsme dali na 2:3. Marius Wolf poslal krásnou přihrávku mezi stopery Cunhovi a ten si to připravil a trefil se krásně k tyči. V tlaku jsme pak pokračovali. Nakonec Piatek proměnil penaltu a vyrovnali jsme. Ve finále jsme měli ještě další šance a trefili i tyč,“ popisuje Darida průběh velkého obratu.

I když předzápasová očekávání třináctého týmu bundesligy byla jiná, na konci utkání byli hosté spokojeni s bodem. „Hlavně, že se na nás nedotáhli. Nicméně si to všechno budeme muset rozebrat u videa. Hlavně první poločas. Jsem rád, že jsme semkli a vyrovnali. Příště proti Brémám musíme vyhrát a dostat se do klidnějších míst v tabulce,“ přeje si Darida.