CHOVANECSPORT.cz

Matěj Vydra ukončil čekání na gól. A trefa stála za to!

Velká úleva a úsměv čišel z tváře Matěje Vydry po utkání Burnley v Southamptonu. Na hřiště přišel v průběhu první půle a parádní trefou v 60. minutě poslal „Clarets“ do vedení 2:1. Nakonec z toho byla vítězná branka.
Můžete vidět na mé tváři, jak jsem spokojený, protože se usmívám. Máme tři body a já vstřelil vítězný gól,“   vyprávěl Matěj po zápase do klubové televize.

Sedmadvacetiletý útočník se dostal na hřiště na úkor zraněného Chrise Wooda a úžasnou trefou levačkou do horního rohu branky ukončil své čekání na gól po 511 dnech. Matěje Vydru potěšila i upřímná gratulace jeho spoluhráčů. „Všichni ke mně přiběhli, plácali mě po hlavě a říkali, že jsem si to zasloužil.

Klubové stránky Burnley nadepsaly článek věnovaný zmíněné trefě vtipným titulkem „Czech Mates!“ V textu se o Matějovi pochvalně vyjádřil trenér Sean Dyche. „Musíme bojovat všichni společně, takže si jak Matěj, tak ti, kteří nemají příliš velkou zápasovou praxi, zaslouží pochvalu. Když přijde jejich chvíle, jsou připraveni a odvedou svůj výkon,“ prohlásil.

„Vyds“, jak mu spoluhráči přezdívají, nastoupil v této sezoně do svého sedmého zápasu, vždy v roli střídajícího hráče. Jestli vyběhne v tom následujícím ještě není jisté, bude záležet, jak rychle se uzdraví Wood, jednička mezi útočníky. O víkendu Burnley hostí Bournemouth, proti kterému dal český útočník shodou okolností svůj první, a do soboty jediný gól v barvách „Clarets“.

A pro doplnění, Burnley momentálně patří jedenáctá příčka s desetibodovým náskokem na sestupové příčky.