CHOVANECSPORT.cz

Jakub Brabec kapitánem Plzně. Ukázal na mě trenér, říká obránce

V klubu je necelý půlrok, ale už dostal i kapitánskou pásku. Obránce Jakub Brabec šéfoval Viktorii Plzeň v nedělním utkání v Teplicích, které však skončilo remízou 1:1. „Vzniklo to tak, že to určil trenér. Parik Hrošovský odešel, Roman Hubník je zraněný, Radim Řezník nebyl na hřišti, David Limberský taky ne. Rozhodně to není nic dlouhodobého,“ vysvětlil Jakub v rozhovoru pro iSport.

Vypracoval se mezi stálice plzeňské defenzivy. Trenér Pavel Vrba věří Jakubu Brabcovi natolik, že mu v nedělním utkání v Teplicích, kde mu chybělo několik opor, svěřil kapitánskou pásku. Po remíze 1:1 měl však Kuba myšlenky na jiné věci.

„Měli jsme spousty příležitostí, neřekl bych stoprocentních šancí, ale slibně rozjetých akcí ve vápně, kdy jsme tam míče naváděli ze stran. Jestli chceme pomýšlet na to, že budeme hrát o titul, takové šance musíme vyřešit,“ hledal příčiny ztráty dvou bodů.

„Problém je to velký. Chceme hrát o nejvyšší příčky, když budeme takhle ztrácet, asi se nám to nepodaří. Musíme se chytit od příštího utkání doma (neděle Opava) a najet na vítěznou vlnu,“ burcoval na dálku svůj tým.

Viktoria se musí nyní navíc popasovat se zklamáním z vyřazení z evropských pohárů. Kuba však nevěší hlavu.

„Život jde dál, ve fotbale je hezké to, že se brzy hraje další zápas. Ve čtvrtek se nám podařilo vyhrát, bohužel to neznamenalo postup. Samozřejmě to mrzí, Evropu jsme chtěli hrát, to se nepovedlo. O to víc se musíme soustředit na ligu a o to víc nás štve, že jsme nedokázali zvítězit.“