CHOVANECSPORT.cz

Ščasnému se nehodil, ve Slavii září! Hušbauer má další double

Získal double se Spartou a nyní, po velké jízdě, i s jejím rivalem ze Slavie. Záložník Josef Hušbauer se může pyšnit primátem, který mnoho českých fotbalistů nemá. O to sladší pro Hušbyho je, že se mu takový úspěch povedl poté, co se letenskému klubu nehodil do koncepce. „Ve Slavii má od té doby dva tituly, dva domácí poháry a dva postupy do základní skupiny Evropské ligy. A to není vůbec špatná bilance,“ říká Ondrej Chovanec, který 29letého záložníka zastupuje.

Od začátku sezony jeli ve velkém stylu, ale až těžké jarní bitvy proti Plzni a Spartě naznačily, že ligovým králem se nejspíš stane Slavia.

„Všichni věděli, že když je zvládneme, tak budeme hodně blízko. S Plzní i s Jabloncem, kdy jsme dali gól ke konci, to byly dva klíčové okamžiky z konce sezony,“ přitakává Pepa.

Po středečním finále MOL Cupu slávisté navíc získali double. „To byl náš cíl. A teď ho máme,“ jásal po triumfu na olomouckém stadionu.

Pro Pepu se však nejedná o něco nového. Podobný úspěch zažil v roce 2014 se Spartou. Jenže v zimě 2016 se tehdejšímu kouč Zdeňku Ščasnému nehodil do koncepce a přestoupil do Slavie.

Riskantní krok? Kdepak. Šéf Chovanec Sport Agency Ondrej Chovanec má jasno. „Od té doby dva tituly, dva domácí poháry a dva postupy do základní skupiny Evropské liy. A to není vůbec špatná bilance.“

Úctyhodné jsou i Hušbauerovy statistiky v této sezoně.  V celkových 46 soutěžních zápasech nasbíral  12 vstřelených branek a 15 asistencí.

Mistrovský titul oslaví „červenobílí“ symbolicky právě v posledním domácím duelu proti Spartě. „Chceme sezonu dohrát s dobrým pocitem a věřím, že mohutné oslavy budou až po neděli se Spartou,“ měl jasno Hušby ještě před středečním triumfem v MOL Cupu.

Zda slávisté tento slib poruší, nebo budou na poslední derby v sezoně opět skvěle nachystaní, se uvidí už v neděli.

Zdroj fotky: ČTK