CHOVANECSPORT.cz

Daniel Pudil krvácel a má sedm stehů. Sudí se mu omlouval

Hodně bolestivou vzpomínku – a taky pocit křivdy – si odnesl Daniel Pudil z úterního zápasu jeho Sheffieldu na hřišti QPR. Při rohovém kopu jej soupeř trefil botou do obličeje a zkrvavený obránce musel střídat. Sudí navíc upřel hostům penaltu.
„Zahrávali jsme roh na přední tyč, balon letěl trochu níž, tak jsem to chtěl prodloužit na zadní, jenže protihráč mě trefil do hlavy,“ líčí Daniel Pudil, jak přišel ke zranění. Zkušený obránce Sheffieldu nezapírá, že se na sudího duelu hodně zlobil. „Nejdříve nereagoval, nakonec po pár vteřinách přerušil hru a šel se na mě podívat. Stříkala ze mě krev. Po zápase jsem za ním zašel a chtěl vysvětlení, proč nepísknul penaltu. Podíval se na mě a začal se omlouvat, že to penalta měla být a že udělal chybu,“ popisuje události z útrob stadionu.

„Sovy“ zápas prohrály 0:3, zmiňovaný incident se odehrál po hodině hry za stavu 0:2, takže případný pokutový kop mohl vrátit Sheffield zpět do hry. „Na Daniela měla být penalta, dostal zásah do hlavy a musel odstoupit,“ vyjádřil se k momentu také trenér Jos Luhukay.

Krvácející ránu museli lékaři zastavit sedmi stehy. „Oko je nateklé jako blázen, nevím, kdy přesně budu moct hrát, samozřejmě bych chtěl nastoupit už v sobotu,“ říká Daniel. Jeho tým se v sobotu představí na hřišti rozjetého Birminghamu. Wednesday jsou momentálně na 14. místě, ovšem ve velmi vyrovnané tabulce ztrácejí jen tři body na šestou příčku zajišťující play off.