CHOVANECSPORT.cz

Daniel Pudil zvládl roli stopera, Matěj Vydra přihrával

Poměrně úspěšný víkend zažili naši legionáři v zahraničních soutěžích. S výjimkou Jakuba Brabce se všichni radovali z vítězství, včetně Vladimíra Daridy, jehož Hertha Berlín vstoupila do nového bundesligového ročníku výhrou 2:0 nad Stuttgartem.

Matěj Vydra

Bolton Wanderers-Derby County 1:2, odehrál 66 minut

Matěj nastoupil podruhé v řadě v základu a byl hodně vidět. Rozbíhal útočné akce, dostal se do velké šance, kterou sice neproměnil, ale už předtím si do statistik připsal gólovou asistenci na první gól Davida Nugenta (v 8. minutě). Po autovém vhazování odcentroval do prostoru mezi obránce a brankáře. Je vidět, že jeho oblíbený post „desítky“ mu svědčí, v deníku The Sun obdržel známku 7.

Daniel Pudil

Fulham-Sheffield Wednesday 0:1, odehrál celý zápas

Tak jak už Dan naznačil v předsezonním rozhovoru na našich stránkách, trenér jej může použít na pozici stopera a pro utkání na hřišti Fulhamu jej skutečně postavil do středu obrany. Svou roli zvládl s přehledem, Sheffield domácí do žádné velké šance nepustil a poprvé v sezoně zvítězil. Daniel si vysloužil v The Sun známku 6.

Vladimír Darida

Hertha Berlín-VfB Stuttgart 2:0, odehrál 87 minut

Vstup do soutěže vyšel Hertě podle představ. Staronový účastník držel na Olympijském stadionu bezbrankovou remízu do začátku druhé půle, kdy poprvé inkasoval. Další zásah přišel po dvaašedesáti minutách. Vláďa odehrál 87 minut. V příštím kole se berlínský klub představí na hřišti jednoho z favoritů – Borussie Dortmund.

Jakub Brabec

Racing Genk-Charleroi 0:1, odehrál celý zápas

Úvod nové sezony zatím Genku moc nevychází, když ani ve druhém domácím utkání nedokázal zvítězit. Charleroi si odvezlo tři body po Bergeho vlastní brance. Racingu momentálně patří 9. místo.