CHOVANECSPORT.cz

Matěj Vydra se parádně trefil proti bývalému klubu

Matěj Vydra ukázal před reprezentačním srazem velmi dobrou formu i v sobotním zápase Championship, kdy jeho Derby County hrálo v Readingu. Tedy na hřišti klubu, kde Matěj minulou sezónu hostoval. Podrobnosti v článku.

Matěj otevřel skóre zápasu v 62. minutě nádhernou trefou, když míč z trestného kopu usměrnil k úžasu všech domácích hráčů skvěle patičkou do sítě. Následně měl ještě jednu šanci, ovšem jeho nebezpečnou hlavičku gólman reflexivně vyrazil.

Vydra odehrál za Derby 85 minut, pak ho trenér v rámci taktického střídání stáhl. Ovšem v nastaveném čase Derby přišlo o tři body, domácí vyrovnali po rohu na konečných 1:1.

Matěj se trefil podruhé během týdne a svými výkony pomohl Derby k výsledkovému vzestupu. V úterý jeho tým vyhrál v Cardiffu a nyní získal venku další bod.

„Ale mrzí mě, že jsme nevyhráli i tenhle zápas. Kdybych proměnil tu další šanci hlavou, asi bylo hotovo,“ řekl Vydra. „Přesto nemůžeme být zklamáni. Máme čtyř body ze dvou utkání venku. Musíme jí krok po kroku a doufat, že jsme nastartovali nějakou sérii. Po reprezentační pauze hrajeme dvakrát doma a ideální by bylo oba zápasy vyhrát,“ dodal.