CHOVANECSPORT.cz

Matěj Vydra: První gól za Derby mě těší, ale výsledky jsou mizerné

Radost z prvního gólu za Derby County v sobotním utkání 9. kol Championship kazil Matěji Vydrovi konečný výsledek. Jeho tým totiž neudržel vedení a nakonec vyšel naprázdno po prohře 1:2 s Blackburnem. „Naše výsledky jsou teď hodně špatné, ale věřím, že se všechno zlomí,“ říká Matěj v rozhovoru pro náš web.

Udělal ti první gól za Derby radost?
Tak ulevilo se mi, že jsem ho dal, ale ze čtyř zápasů, co jsem tady odehrál, máme jen bod. Ze všech devíti utkání jen šest bodů. To je strašně málo, ale věřím, že se to zlomí a nastartujeme nějakou sérii. Teď hrajeme hned v úterý v Cardiffu a v sobotu v Readingu. Dvakrát venku, tak snad už to konečně zlomíme.

V sobotním utkání jsi měl ještě nebezpečnou hlavičku, kterou ti brankář chytil.
Bylo to za stavu 1:1, hlavičkoval jsem o zem, aby to měl gólman těžší. Ale v poslední chvíli tam stihl dát ruku a míč vyrazil. Kdybychom dali na 2:1, asi by to vypadalo jinak, ale na kdyby se fotbal nehraje.

Čím to, že se Derby nedaří?
Ono se ani nedá říci, že bychom hráli špatně. Ze čtyř zápasů, které jsem odehrál, jsme ve třech byli stoprocentně lepší. Ale neproměňujeme šance a dostáváme strašně laciné góly. I smolné. Třeba v minulém kole v Bristolu soupeř vyrovnal ve čtvrté minutě nastavení. V sobotu jsme dali gól, ale snad po půl minutě Blackburn vyrovnal. Střelou tečovanou naším hráčem, která úplně změnila směr. Největší rozdíl je v tom, že my se na góly šíleně nadřeme a soupeři skórují často z ničeho. Je to ubíjející.

Jak z toho ven?
Potřebujeme jeden dva dobré výsledky, od kterých se odrazíme. Zatím se nás pořád drží smůla. Věřím, že to brzy přijde, protože mužstvo má svou kvalitu.

Jak na výsledkové nezdary reaguje vedení klubu?
Pro všechny je to zklamání. Majitel investoval velké peníze do hráčů a my zatím hrajeme o padáka. Ale trenér má dál důvěru a věřím, že se konečně zvedneme a nastartujeme nějakou vítěznou šňůru. Zápasů je před námi ještě spousta a stát se může cokoliv. Na druhou stranu, pokud se to brzy nezačne otáčet, bude těžké se škrábat na příčky zaručující play-off. Ale doufám, že jsme si tu smůlu vybrali teď na začátku a na konci už budeme mít štěstí.

Tvoje pozice je zatím velmi dobrá. Jsi aspoň spokojen po téhle stránce?
To stoprocentně. Odehrál jsem v těch čtyřech zápasech plný počet minut a doufám, že v tom budu pokračovat. Hlavně bych rád navázal na ten gól a snad přispěju k tomu, abychom začali vyhrávat. Klub mě kupoval kvůli gólům a doufám, že jich bude co nejvíc.