CHOVANECSPORT.cz

Hraju všechno, těší Jugase. Polská liga má v ofenzivě velkou kvalitu

Jakub Jugas zatím v podzimní části polské Ekstraklasy nechyběl v dresu Cracovia Krakov ani minutu, tým je zatím na 11. místě ligové tabulky s 8 body. A to i po víkendové přestřelce s Gornikem.
Jak ses v Polsku zabydlel?
„Musím říct, že jsem si zvykl celkem rychle i díky tomu, že jsem dosud odehrál všechna utkání, každé utkání 90 minut. Zatím z tohoto pohledu panuje spokojenost. Moc si vážím toho, ze mám důvěru trenéra. Co se týká bodů, na začátku jsme měli trochu těžší soupeře, takže bodově to není úplně špatné. I když vzdycky je co zlepšovat.
 Jaká je polská Ekstraklasa?
  „V útočné fázi má liga výbornou kvalitu, je videt, ze polští hráči i cizinci jsou hodně dobří směrem dopředu.“
Poslední zapas s Gornikem (2:2) té ofenzivní smršti docela odpovídal, viď?
„Je to pravda. Vstoupili jsme do zápasu velmi špatně, brzy jsme inkasovali a před poločasem jsme dostali ještě druhý gól. Šli jsme do kabin za stavu 0:2 , nic se nam nedařilo a docela jsem se obával, co se v kabině bude dít. Trenér byl, ale relativně v klidu, změnil rozestavení, vystřídal tři hráče, vyhecoval nás a po poločase jsme na ně vlítli. Měli jsme velké šance, ale ty jsme neproměnili. Nakonec se nám z tlaku podařilo ze dvou standartek vyrovnat. Kdyby se hrálo ještě pět minut, věřím, že bychom dali i vítězný gol. Fanoušci nás úžasně podporovali.
Pravidelně nastupuješ. Nemáš ambice i třeba na národní tým, když teď měl tým potíže se stopery?
„Je pravda, že hraju pravidelně a nároďák je nejvíc. Klukům jsem držel palce. Musím hlavně hrát, a třeba se na mě někdo z trenérů časem přijede podívat.“