CHOVANECSPORT.cz

Tvrdá dřina, data i pohovory. Angličané oceňují proměnu Matěje Vydry

Mění se před očima. I odborné zahraniční servery si všímají zlepšených výkonů Matěje Vydry. Český útočník v Burnley ožil. V posledních pěti ligových zápasech vstřelil tři branky. Web The Athletic rozebral, co stojí za vzestupem českého reprezentačního útočníka. Odkaz najdete dole pod článkem.

„Trošku jsem změnil hru, víc se zlepšil zády k bráně, abych udržel co nejvíc balonů. Když mi jde míč do těla, takový problém nemám, horší je, když jde balon do souboje, do hlavy. Nejsem úplně nejlepší hlavičkář, ale snažím se aspoň obránce rozhodit, abychom sbírali druhé balony, nebo je nějak udržet. Tohle jsem zlepšil a přináší to ovoce,“ řekl Matěj Vydra před pár dny v rozhovoru pro Sport.

Jeho změny si logicky všímají i na Ostrovech. Uznávaný web The Athletic v článku píše. „I když se Vydrovi nedařilo a pravidelně nehrál, stále v tréninkovém centru dřel s fitness týmem. Zatímco tým měl volno, Matěj makal, aby byl zpátky.“

To ale není vše. Český útočník navázal na spolupráci s kondičním trenérem Markem Všetíčkem a driluje své tělo i doma. V Manchesteru, kde se Matěj s přítelkyní a dcerkou usadili, si doma vybudoval vlastní posilovnu, kde na sobě pracuje.

„Po každém utkání navíc Vydrovi přijdou jeho vlastní data o jeho výkonech. Když viděl progres, s tvrdou prací nepřestával,“ uvádí dále The Athletic.

O Matějových rozpravách s trenérem Dychem a dalších detailech, které stojí za zlepšenými výkony, si můžete přečíst přímo v článku.

https://theathletic.com/2521577/2021/04/16/meetings-with-dyche-studying-the-data-gym-at-home-how-matej-vydra-has-turned-his-burnley-career-around/?source=user_shared_article