CHOVANECSPORT.cz

Souček oslavil první gól. Už mi lidé říkali, že potřebuju body, oddychl si

Kolonku ligových startu zakulatil na číslovku dvacet. A rovnou si přepsal i tu střeleckou. V posledním utkání základní části FORTUNA:LIGY vstřelil Filip Souček svůj první ligový gól. Proti Českým Budějovicím se devatenáctiletý opavský záložník trefil parádně z přímého kopu.

Pravačkou kroutil balon mezi tři tyče. Míč se odrazil od břevna a s přispěním budějovického hráče zapadl do branky. A Slezané mohli slavit. Devatenáctiletý šikula ve středu pole Filip Souček se poprvé v lize zapsal mezi střelce.

O poločase jsme se s Pavlem Zavadilem bavili a říkal mi, ať si první dvě standardky vezmu já. A nakonec mi to tam konečně spadlo. Jsem za to rád, protože jsem na první trefu čekal opravdu dlouho. Každý mi říkal, že potřebuji už nějaké góly či asistence,“ líčil svůj první gól talentovaný záložník

A jaké byly bezprostřední dojmy?

Byl jsem hlavně rád, že jsme se ujali vedení, což hodně pomohlo týmu. Vždycky když jdete do vedení, hrajeme se vám potom lépe, takže jsem rád, že to ve finále pomohlo k vítězství.“

Aby ne. Opava v lize nepoznala pocit výhry šest zápasů v řadě. I kvůli tomu se namočila do boje o záchranu v nejvyšší české soutěži. Do nadstavby půjde z předposlední příčky.

Bylo to utkání, které jsme potřebovali zvládnout. Se změnou rozestavení a herního stylu se nám to nakonec povedlo a jsem rád, že jsme získali tři body. Nyní chceme uhrát co nejvíce bodů a ideálně se vyhnout barážovým zápasům,“ dodal Souček, jenž ve Slezsku hostuje z pražské Sparty, která jej v zimě koupila.