CHOVANECSPORT.cz

Hušbauer naběhal přes 12 km. Druhá bundesliga? Zvykám si, říká

Naběhal jsem přes 12 km
Čekání na první výhru v novém působišti se protahuje. Záložník Josef
Hušbauer s Dynamem Drážďany, které bojují ve druhé bundeslize o záchranu, v pátek remizoval 0:0 na půdě St. Pauli. Těžký zápas. Hráli jsme na krásném stadionua na něm byla skvělá atmosféra. Přišlo asi 30 tisíc fanoušků,“ popisuje Josef dojmy z utkání.

Branku jako v  minulém kole proti Darmstadtu nevstřelil, ale opět byl Josef Hušbauer vidět. Dokonce se po zákroku na něj dožadovali hosté z Drážďán pokutového kopu.

Rozhodčí to písknul, ale nakonec po zákroku videa to odvolal.  Myslím si, že klidně se penalta dala kopat. Kontakt tam proběhl. Je to už druhý zápas, kdy nás sudí poškodil, cožje škoda, měli bychom víc bodů,“ mrzí Hušbyho.

St. Pauli se v tabulce drží na 14. pozici  a s pětibodovým náskokem před Dynamem. I proto to byl pro hosty důležitý duel.

První půle se nám moc nepovedla. K ničemu jsme se kromě dvou brejků nedostali. St. Pauli bylo lepší. Ve druhém poločase jsme se zlepšili. Bylo to lepší, byli jsme víc kompaktní, ale i tak výkon nebyl dobrý a můžeme být rádi za bod. I když tam byly dvě situace, ze kterých mohla být penalta.

Kromě přísného sudího si Hušby v nové soutěži musí zvykat i na jiný styl fotbalu než je mu vlastní.

Soutěž je hodně o důrazu a soubojích. Fotbalu v ní moc není. Jestli je to tím, že hrajeme o záchranu, tak se všichni bojí… Je to dost na jistotu. Musím si zvyknout na takový styl. Proti St. Pauli jsem naběhal asi 12,5 km. Bylo vidět, že jsme hráli hodně balonu a dost se přesouvali. Tři hráči z našeho týmu měli přes 12 kilometrů.“

Nyní čeká Dynamo další blízký soupeř v boji o záchranu – patnáctá Bochum. „Další klíčový domácí zápas, který už nesmíme ztratit,“ burcuje Hušbauer.