CHOVANECSPORT.cz

Matěj Vydra zůstává v Anglii. Burnley odmítlo nabídky z Ostrovů, Ruska i Turecka

Bylo kolem něho rušno. Během jara Matěj Vydra v dresu Burnleyodehrál pouze 13 zápasů a čekalo se, co s ním v létě bude. Nyní jeotázka je blízké budoucnosti vyřešena. Sedmadvacetiletý útočník zůstane v Burnley do zimního přestupového období. A to i přesto, že na něj klub registroval hned několik zajímavých nabídek ze zahraničí. „Že mě vedení nepustilo, vůbec neřeším. Pro mě se nic nemění, musím dál tvrdě pracovat, abych přesvědčil trenéra, že do sestavy patřím,“ říká Vydra.

Přišel do klubu jako bomber. V kádru Derby County byl v minulé sezoně Matěj Vydra nejlepším střelcem Championship. I proto si vysloužil kontrakt na tři roky. Jenže comeback do Premier Leaguemu zatím nevychází dle představ. V minulé sezoně nastoupil do třinácti zápasů a odehrál v nich jen 319 minut s jedním vstřeleným gólem.

I proto se přes léto řešilo, co s rodákem z Chotěboře bude. Se zajímavými nabídkami za Burnley dorazily čtyři anglické kluby, Besiktas Istanbul s Basaksehirem či čerstvě ruské Dynamo Moskva. Ani jedna se však nesetkala s úspěchem.

„Musíme respektovat rozhodnutí klubu, že Matěje ani v jednom z případů nepustilo. V klubu má platnou smlouvu, takže rozhodnutí je vždy na jeho vedení. Matějovým hlavním snem bylo hrát Premier League. Proto do Burnley přicházel. Věřím, že dostane šanci, kousne se a trenérovi ukáže, že do sestavy patří. Nyní je to jen na něm. Myslím si, že hlavu má nastavenou tak, že ještě o místo zabojuje,“ říká manažer Ondrej Chovanec, který hráče zastupuje.

„Pro mě se nic nemění. Dál budu makat, abych přesvědčil trenéra, že do sestavy patřím. On semnou mluví, v tréninku mě povzbuzuje a já udělám všechno, abych si Premier League ještě zahrál. Jsem pozitivní, po tréninku si přidávám a dál věřím,“ řekl o své situaci Vydra.

Burnley v této sezoně zatím nastoupilo ke dvěma ligovým zápasům. Doma se Southamptonem vyhrálo 3:0 a na Arsenalupadlo 1:2. Nyní ho o víkendu čeká cesta na stadion Wolverhamptonu.