CHOVANECSPORT.cz

Marné čekání na výhru, víkend legionářům nevyšel

Návrat do ligových soutěžích po reprezentační pauze se klubům, v nichž působí naši legionáři, nevydařil. Ani jeden o víkendu nezvítězil. Dobrou zprávou je, že Vladimír Darida nechyběl na lavičce Herthy.

Jediným hráčem, který se zapojil do bojů, byl obránce Jakub Brabec. Jeho Rizespor sice neprohrál už třetí zápas v řadě, jenže remíza s Konyasporem nestačila na opuštění sestupových příček. Caykuru nadále patří 16. místo a v příštím kole se představí na půdě Besiktasu. Každopádně Kuba znovu odehrál celý zápas, z 810 možných minut chyběl v sezoně jen 30.

V Anglii se tentokrát hrálo bez naší účasti, jak Matěj Vydra, tak Daniel Pudil do bojů nezasáhli. Burnley inkasovalo pětigólový výprask na půdě Manchesteru City, Sheffield nestačil doma na Middlesbrough (1:2).

Nezvítězila ani Hertha Berlín, která po remíze s Freiburgem klesla na 6. příčku. Pozitivní zpráva je, že byl na lavičce připravený Vladimír Darida, s nímž brzy přineseme rozhovor. Herthu čeká o víkendu velmi těžký soupeř, cestuje do Dortmundu. Borussia momentálně vede bundesligu.