CHOVANECSPORT.cz

Úspěšný víkend legionářů, Vydra i Brabec skórovali

Čtyři zápasy, dvě výhry a dvě remízy. To je bilance našich čtyř nejsledovanějších legionářů po tomto víkendu. A dva z nich – Matěj Vydra a Jakub Brabec – se i střelecky prosadili, přičemž pomohli bodovému zisku.

Jakub Brabec

AAA Gent-Racing Genk 1:1, odehrál celý zápas

Běžela 89. minuta a jeho tým prohrával, když si Kuba naběhl na zadní tyč a hlavou do protipohybu brankáře domácích poslal do sítě parádní centr ze standardní situace. Genk si tak odvezl jeden bod. Pro Jakuba to byl první gól v sezoně a celkově třetí (soutěžní) v belgickém klubu. Znovu odehrál celý zápas, v tomto ročníku ještě nechyběl ani minutu. Racingu je po 6. kole osmý.

Hertha Berlín-Werder Brémy 1:1, odehrál 70 minut

I Vláďa přispěl k brankovému zápisu svého týmu. Hertha vedla na Olympijském stadionu od 39. minuty, když byl český reprezentant před vápnem faulován, ovšem rozhodčí Bibiana Steinhausová (historicky první žena pískající jako hlavní zápas nejvyšší soutěže v Německu) nechala hru pokračovat a Matthew Leckie otevřel skóre. Hertha však vedení neudržela. Se čtyřmi body po třech kolech jí patří devátá příčka.

Matěj Vydra

Derby County-Hull City 5:0, odehrál 79 minut

Poprvé od ledna 2016 si Matěj připsal dvě trefy v soutěžním utkání (tehdy ještě v barvách Readingu). V pátečním duelu měl velký podíl na domácí kanonádě, nejprve se trefil z přímého kopu, poté zakončil hezkou akci. Na kontě tak má čtyři zásahy v šesti soutěžních startech. Derby figuruje po šesti kolech na sedmém místě.

Daniel Pudil

Nottingham-Sheffield Wednesday 1:3, nenastoupil

Jeden z favoritů na příčky zajišťující postup si připsal teprve druhou výhru v sezoně. Dan sledoval utkání jen z lavičky, poprvé v sezoně se nevešel do základní sestavy. Sheffield si po důležitém vítězství v tabulce polepšil a nyní je na 10. příčce.